30 jaar het vertrouwde adres! - GRATIS Dakinspectie

Sedumdak

Ga voor duurzaam en milieuvriendelijk en kies een sedumdak!

Wil je iets anders doen met je dak dan het bekleden met dakshingles of dakpannen? Dan kun je kiezen voor een sedumdak. Een sedumdak (ook wel groene daken genoemd), is een regulier dak, maar dan bekleed met sedum. Het gebruik van sedum voor je dak heeft –naast een leuke uitstraling- nog meer voordelen, daar lees je zo meer over. Heuveling Dakbedekkingen uit Arnhem heeft al veel groene daken aangelegd. Onze professionele dakdekkers kunnen je dus goed advies geven over de aanleg van een sedumdak.

Wat is sedum en wat is een sedumdak?

Een sedumdak verwijst dus naar het gebruik van deze vetplantjes als dakbedekking, in plaats van dakshingles of dakpannen. Het woord ‘sedum’ in sedumdak verwijst naar de vetkruid met de gelijknamige naam.

Er zijn veel verschillende soorten sedum,enkele honderden. Het aanleggen van een sedumdak is een goede optie wanneer er een dakrenovatie moet plaatsvinden. Bij de aanleg van een sedumdak hoeft het bestaande dak namelijk niet te worden vernieuwd, tenzij dit natuurlijk noodzakelijk is. Wel moet de bestaande dakconstructie stevig genoeg zijn voor het sedumdak; er komt namelijk een hoop gewicht op het dak te rusten. Denk bijvoorbeeld aan een hoop aarde en aan drainagematten.

De voordelen van een sedumdak

Vanwege de eigenschappen van deze vetplanten zijn ze uitermate geschikt voor het gebruik voor de groene daken. De sedum verhoogt bijvoorbeeld de levensduur van een dak en deze groene daken hebben een uitstekende isolerende waarde. Maar er zijn meerdere voordelen voor het aanleggen van een sedumdak:

  • Een sedumdak vertraagt en vermindert het hemelwaterafvoer.
  • Een sedumdak zorgt voor een zuivering van het hemelwater.
  • Deze groene daken dragen bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot.
  • De sedum in het sedumdak heeft een geluiddempende werking.
  • Deze dakbedekking kan worden gebruikt op platte- en op (licht) hellende daken.
  • Een sedumdak is onderhoudsarm.

Ook de voordelen van een sedumdak ervaren?

Wist je dat door een sedumdak de levensduur van de dakbedekking wordt verdubbeld of zelfs wordt verdrievoudigd? Er zijn dus voldoende redenen om een sedumdak te laten leggen door de ervaren dakdekkers van Heuveling Dakbedekkingen. Wij hebben veel ervaring in het leggen van deze groene daken. Neem hiervoor contact met ons op of kom eens langs voor een persoonlijke kennismaking!